INSPIRATION

Din varukorg

Inga artiklar i kundvagnen.
Till kassan

HEM SOM INSPIRERAR

 

Här har vi samlat reportage från några av de många hem som renoverats, byggts eller byggts om med produkter från Qvesarumsortimentet. Det är vår förhoppning att du som besöker qvesarum.se här ska hitta stimulerande idéer till egna inredningsprojekt, renovering eller husbygge. 

 

Välkommen att titta runt!


 

 

Här hittar du inspirationsbilder från nöjda kunder. 

Lyxliv i vildmarken
The Lodge

Det började med en skidresa till Aspen och ett extraknäck som ballongflygare. När Henrik Holmqvist sedan blev arbetslös i slutet av 90-talet bestämde han sig för att göra tre av sina stora passioner i livet – ballongflygning, vildmarksliv och inredning – till sitt yrke. 

Modernt hus
på historisk grund

I Peder och Mariannes faluröda sörmländska hus möts två världar. Klassiska naturmaterial och färger mixas med modern byggteknik och miljösmart uppvärmning. Resultatet är ett harmoniskt hem med låga driftskostnader och hög komfort. 

Från mexitegel
till Skånelänga

Vem kan ana att det här huset bara för ett par år sedan var en grå mexitegelvilla med sliten inredning från 1967? Dagens ljusa och välkomnande hus är resultatet av ägarparets fruktbara möte med en lyhörd arkitekt.

Stämningsfulla
bad

Vid renoveringen unnade sig den här familjen att inreda ett riktigt rymligt badrum med gott om plats för både funktion och njutning. Stilmässigt går det hand i hand med husets övriga inredning.
 

Falkamöllans nya liv

 Falkmöllan i skånska Arild har varit ett lokalt land- och sjömärke ända sedan 1832. Nästan 180 år senare förälskade sig Hans & Annika Wretensjö i den slitna byggnaden. Nu är utsidan varsamt återställd och insidan har blivit en modern & personlig bostad.

Ett hus för konsten

Konstnären Gordon Skalleberg fann en skatt strax utanför Arild. En oslipad diamant till hus som med varsam hand har väckts ur sin törnrosasömn. Villa Holsby rymmer ett stycke svenskt arkitekturhistoria.

Italienskt på söderslätt

Efter närmare 350 år som lantbruk fick Idala gård en ny uppgift. Hans & Pia Nyman förvandlade släktgården till en bit Italien mitt ute i den skånska slätten. Nu har det blivit vinkällare i den gamla betmassefgraven.
 

Lenas dröm
blev sann

En plats att vila och växa på. För både människor och växter. En plats för avskildhet och eftertanke. Men också för umgänge och fest. Ett växthus kan ha många funktioner. Frågan är om det finns något annat rum som har så många användningsområden?
 
 

Gamla trotjänare får nytt liv

I kaminverkstaden på Qvesarums Byggnadsvård får trotjänare från början av förra seklet nytt liv. Det som började som en hobby för ägaren Joakim Emanuelsson för över 15 år sedan, har idag vuxit till något som han själv skämtsamt kallar för en besatthet. Än idag får ”Jocke” något drömmande i blicken när ämnet kommer på tal.
– Jo, jag är nog lite besatt, säger han och skrattar. 

Ljusterapi
i orangeriet

Det är en mörkgrå vinterdag när vi besöker gården med det vita orangeriet. Dimman ligger tung och tät över landskapet, men att stiga in här har rena rama ljusterapieffekten. Är vi möjligen förflyttade till Italien?

Konsten att
inreda stort

Det krävs både mod och fantasi för att förvandla ett gammalt bränneri till bostad.Paret som hade modet att ta sig an det här husprojektet i mellanskåne är dessutom begåvade med en rejäl dos kreativitet.Resultatet är ett alldeles unikt hem med en varm atmosfär.

Nyöppnade
Gastro Gaspari

En ambitiös restaurang, med en lite lyxig men samtidigt hemtrevlig atmosfär, där alla ska känna sig välkomna. Det var målet för Mathias Grönberg och Hanna Madsen när de för 1,5 år sedan bestämde sig för att öppna restaurang i hembyn Flyinge.
 

En ny era för den gamla Skånelängan

När Carina och Mikael Arneryd bestämde sig för att flytta ut till sommarhuset på heltid, valde de att bygga om den gamla skånelängan för att den skulle passa deras liv året om. Fler fönster och en öppnare planlösning bidrog till en ljusare och luftigare bostad. Och med det påbyggda Victoria-orangeriet förlängs utesäsongen med flera månader.

Kontakt

Telefon 0413-50 03 30

E-post: Kontakt
 

Adress

Slogstorp 10:36

241 61 Löberöd

Se karta »

Ordinarie öppettider

Vardagar
10.00 - 18.00
Lördagar
10.00 - 15.00
Söndagar
Stängt

(Ingen varuutlämning på lördagar.)

Prenumerera på nyhetsbrev

© Qvesarum Byggnadsvård AB 2016  
Org. nr: 556589-1412
Lediga jobb » Rapportera problem » Om Cookies » Disclaimer »