Vi använder cookies

Qvesarum använder cookies för att ge dig en bättre kundupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av obligatoriska cookies som används för intern analys och optimering. Om du även godkänner att tredje part kan spara ditt beteende på vår webbplats, i syfte att ge dig en mer personlig upplevelse här hos oss, samt på andra webbplatser trycker du på knappen "Jag godkänner".

Dessa cookies är nödvändiga för att vår hemsida ska fungera. T.ex. lagda produkter i varukorgen, produktkonfigurationer, användarinställningar, etc.

Statistiska cookies hjälper oss att analysera och optimera vår webbplats för en bättre upplevelse.

Marknadsföringscookies är tredjepartscookies som används för att kunna visa relevanta och engagerande annonser för den enskilda användaren. Ingen information som kan knytas till en person kommer att sparas, bara webbläsarens unika ID.

Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Måttbeställ

Kategorier

Favoriter

Logga in för att se dina favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Varukorg

Du har inga produkter i varukorgen.











































LJUS OCH HARMONI I SEKELSKIFTESVILLAN

När Eva och Ulf Sigurdsson köpte villan på Limhamn 2012 var behovet av renovering stort. En omfattande renovering och utbyggnad av huset påbörjades för att ge gott om plats för familjen där nya ytor för gemenskap i form av kök och ett stort vardagsrum med mycket ljusinsläpp var i fokus.

Med stort fokus på att välja byggmaterial och inredning som harmonierar med husets själ har Eva och Ulf Sigurdsson skapat ett smakfullt hem som badar i ljus. Qvesarum kom tidigt in i bilden som leverantör av fönster, dörrar, kök och badrumsinredning till deras hem. Följ med hem till Eva och Ulf som berättar mer om sin sekelskiftesvilla och processen att bygga till.

DSC_8389

Utbyggnaden på huset har ett generöst vardagsrum som badar i ljus i bottenplan och barnrum på övervåningen. Huset har försetts med flaggfönster där de två övre fönsterbågarna är försedda med korslagd spröjs.

"Anledningen till att vi ville bygga ut från första början var att vi ville ha större utrymme till barnens rum på ovanvåningen samtidigt som vi ville ha ett luftigt och ljust hus och då blev det mycket fönster och dörrar på utbyggnaden. När vi väl hade genomför det så var det bara för oss att fortsätta med resten av huset för att få det som en helhet."

"Det var viktigt för oss att hitta fönster och dörrar som passade med den gamla stilen på huset och då passade Qvesarums fönster och dörrar väldigt bra."

"Snickarna som var här och monterade var jätteduktiga så installationen var väldigt enkel också. När alla fönster väl var på plats så såg det väldigt bra ut, betydligt bättre än vad vi hade tänkt oss från början."


DSC_8457

Mot husets uteplats som är belagd med kalksten har familjen satt in stora fönster- och dörrpartier så att uteplatsen går att nå både från köket och från den tillbyggda glasverandan.

"Vi tittade på många kök innan vi valde Qvesarum. Vi ville ha ett kök med elegant och med lantlig touch och då blev det Qvesarum. Ett gediget hantverk där man nästan kan se penseldragen i ytfinischen."

DSC_8665

Köket i modell Gotland domineras av en generös köksö där hela familjen kan samlas.

DSC_7923

Köket är målat i kulörten Story Grey - en ljust grå nyans som tillsammans med det generösa fönster- och dörrpartiet bidrar till ljuset som familjen strävade efter i sin ombyggnad av köket.

DSC_8252_1

Till badrummet på övervåningen byggdes en specialanpassad kommod utifrån Qvesarums modell Agnes för att uppfylla familjens behov av en badrumsmöbel med två handfat.

DSC_8324

Ytterdörren i modell Brantevik i oljad FSC-certifierad teak har försetts med ett integrerat överljus för att ge ljusinsläpp till hallen innanför men samtidigt inte insyn.

DSC_8807

Efter omfattande ombyggnad och renovering kan Eva och Ulf nu njuta av sitt vackra hus med gott om plats för hela familjen och med det ljusa huset som var visionen när ombyggnaden påbörjades.