Fri frakt på beställningar i webbutiken över 500 kr, annars 59 kr
Växla valuta:
Menu
Köpvillkor 2017-11-17T09:43:57+00:00

Allmänna köpvillkor

Vi på Qvesarum Byggnadsvård har ambitionen att alltid ge god service och så tydlig information som möjligt till våra kunder. Därför har vi utarbetat följande Köpvillkor, som vi rekommenderar att du tar del utav innan köp. Vid eventuella frågor kontakta oss gärna!

Priser

Alla priser är i SEK, inklusive moms om 25 %, och gäller fritt levererat i någon av Qvesarum Byggnadsvårds butiker. Fraktkostnad (inte vid egen hämtning) redovisas innan bekräftat köp. Qvesarum Byggnadsvård reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehåller sig Qvesarum Byggnadsvård rätten att korrigera detta i efterhand.

Fraktkostnad

Inom Sverige

Alla priser för fraktkostnad som anges på vår hemsida avser frakt inom Sverige vid order i webbutiken. Vid order under 500 kr är fraktkostnaden 59 kr*, vid order över 500 kr har vi fri frakt**. För ytterligare information om leveranser se Transporter.

Vid order via telefon, e-post eller i butik debiteras frakt enligt offert.

Inom Danmark

För paket inom Danmark debiteras fast fraktavgift på 150 kr för paket och 800 kr för pall.

Övriga nordiska länder

För paket inom norden debiteras enhetsfrakt 350 kr för paket. Palltransporter offereras.

* ** Fri frakt gäller endast för leveranser där det finns vägförbindelse. För leveranser till exempelvis öar där vägförbindelse med fastlandet saknas debiteras fraktkostnad enligt tabell.

Betalning

Webbutik

I webbutiken betalar du smidigt via Klarna Checkout där flera betalningslösningar erbjuds: Klarna Faktura, kortbetalning, direktbetalning via Internetbank eller delbetalning.

Fysisk butik

I våra fysiska butiker arbetar vi för att minimera hanteringen av kontanter och tar  gärna emot betalning med kort, Swish eller via Klarna Checkout.

Om du är bosatt utanför Sverige och vill handla av oss, eller om du har frågor som rör betalning, är du välkommen att kontakta oss genom att skicka ett mail till info@qvesarum.se.

Order

Orderbekräftelse

När din beställning har inkommit skickas omgående en orderbekräftelse till den e-postadress du angivit i beställningen. Du får även information via e-post när vi påbörjat behandlingen av din order.

Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Leverans

Leveranstid

Normalt räknar vi med en leveranstid på 3-7 arbetsdagar. Vid större order kan leveranstiden bli längre. En eventuellt avvikande leveranstid anges på informationen som skickas till dig i samband med att varan expedieras.

Om en beställd vara skulle vara restnoterad meddelar vi dig detta, och samtidigt beräknad leveranstid av densamma, för att godkänna senare leverans eller om så önskas makulera restbeställningen (då återbetalas varans/orderns värde).

Leveranssätt

Webbutik

Mindre beställningar skickas som paket. Om du handlar som privatperson skickas paketet till närmaste DHL Servicepoint där du, efter att du blivit aviserad via SMS, kan hämta ut ditt paket. Större och tyngre försändelser som skickas på lastpall levereras direkt till angiven leveransadress.

Hämta i vår butik

Beställda varor kan avhämtas i vår butik/på vårt lager i Slogstorp, strax utanför Löberöd. Varuutlämning sker under vardagar, 10.00-18.00. Tag alltid med vår orderbekräftelse när varor skall avhämtas. För ytterligare information kontakta gärna lager@qvesarum.se.

Leveransadress

Beställningar gjorda i vår webbutik levereras alltid till den leveransadress som angivits i beställningen. I enlighet med Klarnas riktlinjer ska korrekt leveransadress fyllas i i Klarna Checkout i samband med beställningen. På grund av bedrägeririsken har vi har inte möjlighet att ändra leveransadressen på redan lagda ordrar.

Avisering av leverans

När en vara har aviserats att den är klar för leverans, lagerför Qvesarum Byggnadsvård denna i 14 dagar. Har varan inte hämtats ut eller levererats under denna tid har Qvesarum Byggnadsvård rätten att slutfakturera ordern. Qvesarum Byggnadsvård tar därefter inget ansvar för lagrade artiklar.

Retur, öppet köp, bytes- och ångerrätt

Retur & ångerrätt

Som kund hos Qvesarum Byggnadsvård har du laglig rätt att ångra köp via Internet inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Meddela oss i så fall gärna via e-post.

Om du vill utnyttja din ångerrätt, skall du sända varan i retur till oss. När vi har fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad, betalar vi tillbaka vad du har betalat för varan, dvs. exklusive fraktkostnaden av leveransen till dig eller returen till oss. För att vi ska kunna betala tillbaka dina pengar måste du skicka med faktura eller orderunderlag tillsammans med din retur. Observera att vi inte löser ut postförskott/efterkrav då vi måste kunna se den returnerade varan innan vi betalar. Om du vill returnera en vara till oss står du själv för returfrakten.

Varan du vill returnera skickas tillsammans med en kopia på din följesedel till:

Qvesarum Byggnadsvård
Slogstorp 10:36
241 61 LÖBERÖD

Öppet köp och returrätt gäller ej på golvmaterial.

Öppet köp

Vid varor i butiken gäller öppet köp i 14 dagar. Vid återlämnandet skall varan vara oanvänd. För att vi ska kunna göra en återbetalning krävs kvitto på inköpet.

Bytesrätt

Förutom 14 dagars öppet köp/ångerrätt erbjuder vi dig som kund 30 dagars bytesrätt efter det att du har tagit emot varan. Varan byts mot likvärdig vara eller ett tillgodohavande. Produkten skall vara oanvänd och felfri. Du som kund står för leveranskostnaderna och transportrisken.

Bytesrätt/öppet köp gäller inte specialbyggda och måttanpassade produkter.

Förpacka returförsändelsen väl. När det gäller returnerade varor (ångerköp) står du för transportrisken och kostnaden för transport.
Observera att om du inte hämtar ut eller tar emot dina beställda varor, debiteras du för fraktkostnaden till dig, returfrakt samt hanteringskostnader.

Transporter

Transportförsäkring

Alla sändningar transportförsäkras. Eventuella transportskador skall anmälas till transportören snarast efter det att skadan konstaterats, för att försäkringen skall gälla. En anmälan om en transportskada måste ske inom 7 dagar.

Reklamation

Om en vara är felaktig, defekt eller felexpedierad, var vänlig fyll i vårt reklamationsformulär. Vi återkommer i ärendet så snart som möjligt.

Felaktig eller skadad vara (vid transportskada se under Transportförsäkring ovan) skall reklameras inom 14 dagar från leveranstillfället. Vid överenskommen återsändning av en felaktig eller skadad vara står Qvesarum Byggnadsvård för fraktkostnad och eventuell ersättningsleverans. Varan skall återsändas väl emballerad, med bifogad beskrivning av felaktigheten, tillsammans med faktura eller orderunderlag. Kontakta lager@qvesarum.se för att få en retursedel. När det gäller returtransport står kunden för transportrisken.

Garanti/Reklamation

Normal garanti mot produktionsfel är 2 år. Qvesarum Byggnadsvård bär inget direkt eller indirekt ansvar för t.ex. (men ej begränsat till) inkompatibilitet, leveransförseningar, driftsavbrott, merarbete, installationskostnader eller annan ekonomisk skada. Qvesarum Byggnadsvård ersätter aldrig kostnader för tredje part om inte detta har överenskommits i förväg.

Måttbeställda produkter

Ni kan ha beställt en specialbyggd produkt som kan avvika från gällande byggregler och/eller från sedvanligt utförande av motsvarande produkt. Vid beställning av denna vara friskriver sig Qvesarum Byggnadsvård från fel hänförligt till sådan avvikelse. Det åligger kunden/byggmästaren/kontrollansvarige att själv kontrollera att produkten de beställt motsvarar gällande regelverk/bygglagstiftning/handikappanpassning/brandskydd/Skyddsföreskrifter etc. där produkten ska monteras. På www.boverket.se hittar ni mer information om gällande byggregler och lagstiftning. Ingen retur- eller ångerrätt gäller för måttanpassade/specialtillverkade produkter.

Vi tar ut en handpenning på 35% av varans/varornas värde vid beställning av måttanpassade/specialtillverkade produkter. Slutbetalning av måttbeställda produkter sker innan leverans.

Force Majeure

Qvesarum Byggnadsvård är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra leverans av beställda varor, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter och dessa försvårar, förhindrar, eller försenar fullgörandet. Befriande omständigheter skall anses vara bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I Force Majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner, varningar, försäljningsförbud, etc.

Ansvarsbegränsningar

Qvesarum Byggnadsvård kan inte garantera att informationen på vår hemsida är fullständig eller riktig. Uppgifter och lagregler kan ha ändrats så att det påverkar informationen på webbplatsen. Även externa länkar och dokument kan ha ändrats utan vår vetskap och vi tar inte ansvar för denna informationen.

Svenska Byggnadsvårdsföreningen

Qvesarum Byggnadsvård är medlem i Svenska Byggnadsvårdsföreningen och lämnar följande rabatter till medlemmar som handar i våra fysiska butiker:
  • Vid köp av ytterdörr bjuder vi på låskista, värde 2 800 kr
  • 12 % rabatt på Ottossons Linoljefärg
  • 12 % rabatt på  Gnesta Penselns produkter
Rabatterna kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter och gäller endast mot uppvisande av medlemskort.

Rabatterna gäller ej i webbutiken.

 Fynda

Under rubriken ”Fynda” säljer vi exempelvis utgående produkter och utställningsexemplar. Mindre skador kan förekomma på produkterna vi säljer under fynda och de säljes i befintligt skick. Kontakta någon av våra säljare vid frågor innan köp. Inga garantier gäller på produkter som säljs under Fynda.

Övrigt

Blandare

För blandare avsedda för inbyggnad i vägg gäller speciella regler i Sverige. Läckageboxar eller dylikt följer inte med i
något fall och det finns inte heller några specialanpassade boxar. Tala i första hand med er installatör om
installationsreglerna och de standardboxar eller andra metoder som finns att tillgå.

Furuprodukter

Observera att samtliga produkter som är tillverkade i furu måste målas fackmannamässigt innan dessa monteras.

Reservationer

Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser.

ROT

För monteringsarbete som vi utför är det möjligt att göra ROT-avdrag. För att få ROT-avdrag måste personnummer på personen som ROT-avdraget ska göras på samt fastighetsbeteckningen meddelas, gärna i samband med att ordern läggs.

I det fall kunden har förbrukat hela sitt ROT-avdrag och ingen ersättning utgår från Skatteverket kommer Qvesarum Byggnadsvård att fakturera motsvarande belopp.

Inga produkter i kundvagnen