Vi använder cookies

Qvesarum använder cookies för att ge dig en bättre kundupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av obligatoriska cookies som används för intern analys och optimering. Om du även godkänner att tredje part kan spara ditt beteende på vår webbplats, i syfte att ge dig en mer personlig upplevelse här hos oss, samt på andra webbplatser trycker du på knappen "Jag godkänner".

Dessa cookies är nödvändiga för att vår hemsida ska fungera. T.ex. lagda produkter i varukorgen, produktkonfigurationer, användarinställningar, etc.

Statistiska cookies hjälper oss att analysera och optimera vår webbplats för en bättre upplevelse.

Marknadsföringscookies är tredjepartscookies som används för att kunna visa relevanta och engagerande annonser för den enskilda användaren. Ingen information som kan knytas till en person kommer att sparas, bara webbläsarens unika ID.

Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Aktuella kampanjer

Måttbeställ

Kategorier

Favoriter

Du har inga favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Varukorg

Du har inga produkter i varukorgen.

Ett orangeri utöver det vanliga

När Hanna Hansson Cederberg och maken Pontus, ägare till Brösarps Gästgifveri, skulle bygga ut hotellets spa-avdelning valde de ett orangeri från Qvesarum. Ett praktiskt och emotionellt beslut som de inte ångrar.

Första gången som Hanna provar fotbadet

– Det är första gången jag provar det här själv.

Hanna Hansson Cederberg, vd på Brösarps Gästgifveri och SPA, sticker ner fötterna i det varma fotbadet och sträcker sig efter skopan med fotsalt.

Hon ler belåtet.

– Jag har ju inte haft tid innan, förklarar hon ursäktande medan de vita kristallerna löser sig i vattnet.

330A2912

Hanna Hansson Cederberg, vd på Brösarps Gästgifveri och SPA, sticker ner fötterna i det varma fotbadet.

330A3057

Inne i orangeriet brinner brasan. Mysfaktorn är hög, atmosfären varm och avkopplande. Det var precis det här vi ville uppnå, konstaterar Hanna.

Mysfaktorn är hög inuti orangeriet

Det är bara några veckor kvar till jul, och utanför det stora fönsterpartierna i gästgiveriets nybyggda orangeri stiger ångan från de uppvärmda poolerna. En man lägger ifrån sig badrocken på en av däckstolarna och glider ner i det tempererade vattnet.

Inne i orangeriet brinner brasan. Mysfaktorn är hög, atmosfären varm och avkopplande. Det var precis det här vi ville uppnå, konstaterar Hanna.

– Vi har fått så mycket uppskattning av våra gäster. De gillar känslan av att vara ute fast ändå inne, om du förstår vad jag menar?

Från lärarexamen till VD på Brösarps Gästgifveri

Det har gått trettio år sedan Hannas pappa, Anders Cederberg, tog över anrika Brösarps Gästgifveri på skånska Österlen.

För femton år sedan – eller är det till och med ännu längre sen? Hon är inte helt säker själv – bestämde sig Hanna för att göra sin pappa sällskap.

Hon hade precis blivit klar med sin lärarexamen, och tanken var att jobbet på gästgiveriet skulle vara tillfälligt.

Femton år senare är hon alltså fortfarande kvar, men nu i rollen som vd. Och inte nog med det: Hon stortrivs, säger hon, och har inte ångrat en dag att hon följde i pappans fotspår.

En anledning till att hon trivs så bra är att det händer saker hela tiden. Verksamheten utvecklas. Ambitionen är att skapa något som känns nytt och modernt, men utan att gå miste om den välkomnande känsla som präglat de skånska gästgivargårdarna genom historien.

Numera driver Hanna gästgiveriet tillsammans med maken Pontus. Pappa Anders har fyllt 84 år men arbetar fortfarande varje dag.

Ett viktigt steg i utvecklingen var när familjen bestämde sig för att komplettera verksamheten med ett spa. Det är tio år sedan nu. Det gamla stallet som hörde till grannhuset renoverades och en spaavdelning med två inomhuspooler byggdes.

orangeri-qvesarum-brosarp-miljobild

Numera driver Hanna gästgiveriet tillsammans med maken Pontus. Pappa Anders har fyllt 84 år men arbetar fortfarande varje dag.

330A2995

Att det blev ett orangeri från Qvesarum var lite av en tillfällighet men efter att ha tittat på flera andra modeller och leverantörer – rådde det ingen tvekan om vilket orangeri som stod högst på önskelistan.

Spaet blev en omedelbar succé

Spaet blev en succé, och ganska snart kände Hanna och Pontus att de behövde bygga ut det.

Men hur gör man det i en liten skånsk by som Brösarp, där husen ligger tätt och tomterna är små?

Ur denna inte helt enkla ekvation föddes tanken på ett orangeri. En plats som inte bara är en byggnad utan en upplevelse i sig, och där gästerna kan ta ett fotbad och koppla av framför en rogivande brasa.

Att det blev ett orangeri från Qvesarum var lite av en tillfällighet, berättar Hanna vidare. Samtidigt – efter att ha tittat på flera andra modeller och leverantörer – rådde det ingen tvekan om vilket orangeri som stod högst på önskelistan.

På vilket sätt var det en tillfällighet?

– Jag och pappa var ute och körde en dag och bestämde oss för att köra inom Qvesarums utställning i Slogstorp. När vi fick syn på deras fantastiska orangeri i FSC-certifierad teak visste vi att det var rätt. Vi pekade på orangeriet och sa: ett sånt ska vi ha!

Orangeriet måttbeställdes efter Gästgifveriets behov

Det som först fångade Hannas uppmärksamhet var inte de oljade fönsterpartierna i teak, utan det handslagna teglet som använts till golv, gavlar och sockel.

– Det är så otroligt vackert, konstaterar Hanna.

En sak som skiljer gästgiveriets orangeri från många andra orangerier är storleken. Byggytan är 4x10 meter, vilket är betydligt mer än standardmodellerna, som är anpassade för att rymmas inom ramarna för en friggebod eller ett attefallshus.

Fördelen med Qvesarums orangerier är att de tillverkas på beställning och därför går att anpassa helt efter kundens önskemål, berättar Hanna.

Modellen som paret utgått från heter Alva och är en av tre modeller i Qvesarums sortiment av orangerier. Utöver klassiska fönster, med eller utan spröjs, har det även ett stort vikdörrsparti som går att öppna helt.

För att minska insynen från grannarna valde Hanna och Pontus att ha murade gavlar i handslaget rött tegel.

– Teglet ger en väldigt varm och välkomnande känsla. Vi ville att det skulle kännas modernt på vårt vis. En blandning av gammalt och nytt, säger Hanna.

orangeri-miljobild-brosarp

En sak som skiljer gästgiveriets orangeri från många andra orangerier är storleken. Byggytan är 4x10 meter, vilket är betydligt mer än standardmodellerna, som är anpassade för att rymmas inom ramarna för en friggebod eller ett attefallshus.

330A3010

I mars 2022 kom orangeriet äntligen på plats. Nu planerar Hanna och Pontus för ett nytt orangeri. Den här gången i anslutning till restaurangen.

I mars 2022 kom orangeriet äntligen på plats

Orangeriet beställdes mitt under pågående pandemi, vilket gjorde att leveranstiden blev längre än vanligt. Något som personalen på Qvesarum var väldigt öppna med redan från start, förklarar Hanna.

Ändå kändes väntan väldigt lång.

– Så är det ju när man väldigt gärna vill ha något. Man blir otålig.

I mars 2022 kom orangeriet äntligen på plats. Nu planerar Hanna och Pontus för ett nytt orangeri. Den här gången i anslutning till restaurangen.

Om Qvesarum som leverantör har hon bara gott att säga.

– Qvesarum har skött det väldigt bra, och varit ett fint stöd genom hela processen. När vi bestämt oss för hur orangeriet skulle se ut så ritade de upp det till oss. Den ritningen använde sedan vår arkitekt som underlag för bygglovet.

​Fakta Brösarps Gästgifveri och SPA:

Det ursprungliga gästgiveriet uppfördes i slutet av 1800-talet. Sedan 30 år tillbaka drivs det av Hanna Hansson Cederberg, maken Pontus Hansson samt Hannas pappa Anders Cederberg. Gästgiveriet har 32 hotellrum, konferensmöjligheter och en restaurang som är vida känd inte minst för sin skånska ”äggakaga”. 2017 utsågs gästgiveriet till ”årets skånska destination” av Skånska gastronomipriset. Spaavdelningen öppnades för tio år sedan och har sedan byggts ut i omgångar.

330A3096

Gästgiveriet har 32 hotellrum, konferensmöjligheter och en restaurang som är vida känd inte minst för sin skånska ”äggakaga”. 2017 utsågs gästgiveriet till ”årets skånska destination” av Skånska gastronomipriset.

330A3093

330A3089